Aanbouw woning uit jaren dertig aan de Stationstraat Geldrop

huis ontwerpen

Door het maken van een sfeervolle patio werd het gemis aan tuin grenzend aan de woonkamer gecompenseerd en werden de overige ruimtes rond de patio royaal van daglicht voorzien.

Aanbouw woning uit jaren dertig aan de Stationstraat Geldrop

programma

Een interessante en complexe opdracht:
De bestaande dertiger jaren woning diende uitgebreid te worden met een ruime woonkeuken aan de tuin, de berging diende behouden te blijven en er mocht geen of nauwelijks daglichtverlies in de bestaande woonkamer optreden. De buurvrouw vroeg om een niet te hoge bebouwing in de gemeenschappelijke erfgrens en de kavel achter de woning ter plaatse van de gewenste uitbreding maakt een flinke knik

oppervlakte
58 m²

ontwerp
Ilona van Alphen en Ben Baudoin

fotografie
Patrick Meis