Atelier K met gastenverblijf

huis ontwerpen

Het gebouw bestaat uit twee zuiver afleesbare, abstracte volumes: het woonvolume is transparant en het ateliervolume is gesloten. Vervolgens zijn ze in hoogte ten opzichte van elkaar en het maaiveld verschoven.

Atelier K met gastenverblijf

programma

Het atelier met gastenverblijf is het eerst gerealiseerde gebouw van het ensemble met een villa die door ons bureau op een unieke locatie in de Brabantse bossen. Het programma is zeer eenvoudig: een plaats waar men kan slapen, eten en ontspannen en een atelier voor een fotografe waarbij maximaal contact met het bos het uitgangspunt is. Het gebouw is vrij geplaatst in het bos en de natuur loopt door tot en onder het zwevende volume door, waardoor je letterlijk omringt wordt door bomen en struiken van deze prachtige locatie.
Het gebouw is volkomen zelfvoorzienend in energie en waterhuishouding.

oppervlakte
uitbreiding: 185m2

ontwerp
Ilona van Alphen en Ben Baudoin

fotografie
Patrick Meis