Nieuwe achtergevel winkelpand Ginneken Breda

Nieuwe achtergevel winkelpand Ginneken Breda

programma

In opdracht van de winkelier is door ons bureau een nieuwe achtergevel ontworpen. De bestaande achtergevel was volledig gesloten, een lange bakstenen muur. Aangezien de winkel een grote tuin op het zuiden heeft met een uitzicht op de protestante kerk van het Ginneken, is deze gevel over de gehele breedte volledig gesloopt en voorzien van en transparante wand. Om de tentoongestelde meubels en stoffen te beschermen tegen direct en langdurig zonlicht is gekozen om het glas te voorzien van houten lameldeuren van 3 x 4 meter. Deze lameldeuren kunnen in open stand vergrendeld worden zodat er een coulissewerking ontstaat waar te exposeren beeldende kunst een plaats kan vinden. Ter plaatse van de gevel is het bestaande verlaagde plafond verwijderd en vervangen door een stucplafond op gelijke hoogte met het glas. Hierdoor opent de ruimte zich aan het einde van de winkel waardoor de bezoeker wordt uitgenodigd de gehele collectie en de tuin te bezichtigen en er als het ware een nieuwe voorgevel is ontstaan.

oppervlakte

ontwerp
Ilona van Alphen, Ben Baudoin

fotografie
Riesjard Schropp