Uitbreiding en verbouwing woning + zwembad met paviljoen te Breda

huis ontwerpen

Gekozen is daarom om de achterzijde van het huis met een kleine 2 meter te verlengen en de scheiding tussen keuken en serre te verwijderen. Op deze manier kreeg de eetkeuken de volledige woningbreedte wat het contact tussen woning en tuin versterkte.

Uitbreiding en verbouwing woning + zwembad met paviljoen te Breda

programma

De authentieke jaren ’30 woning van de familie K is gelegen aan de rand van het Mastbos en beschikt over een zeer diepe tuin, grenzend aan de achtertuinen van de Baronielaan. Helaas beschikte deze woning over een bescheiden keuken en achterkamer/serre, terwijl dit feitelijk de meest intensief gebruikte ruimtes waren. De vraag aan ons was dan ook om een royale eetkeuken te ontwerpen die tevens meer contact moest maken met de prachtige tuin, maar wel in verhouding moest blijven met de bestaande woning.

oppervlakte
130m2 verbouwing / 40m2 paviljoen

ontwerp
Ilona van Alphen en Ben Baudoin

fotografie
Riesjard Schropp