Uitbreiding en verbouwing woning S te Teteringen

huis ontwerpen

Daar waar in de kopgevels deze verhoging opgemetseld is hebben we dit ter plaatse van de langgevels aan de tuin gebruikt om extra licht en ruimte in de slaapkamers te maken. Dit geeft vanuit deze ruimtes een prachtig zicht op het groen in de tuin en de omgeving, maar is ook bijzonder in zijn ervaring, een verdiepingsvloer onder een schuine kap die niet stopt tegen een wand maar tegen een glasvlak.

Uitbreiding en verbouwing woning S te Teteringen

programma

De woning van de familie S te Teteringen, een vrijstaande grijze woning met weinig bijzonderheden, had op de eerste verdieping te weinig ruimte en hoogte om de wensenlijst van de opdrachtgever te verwezenlijken: vier grote volwaardige slaapkamers en een badkamer. Ook de afwerking en isolatie onder de kap lieten veel te wensen over. Ons bureau werd gevraagd dit probleem op te lossen.
Na opmeting en het in beeld brengen van de bestaande situatie volgde de vrij rigoureuze conclusie het gehele dak met een meter te verhogen.

oppervlakte
uitbreiding: 70m2 / verbouwing: 370m2

ontwerp
Ilona van Alphen en Ben Baudoin

fotografie
Riesjard Schropp