Uitbreiding woning fam. D te Breda

huis ontwerpen

Het programma van eisen heeft ertoe geleid dat we 2 volumes hebben gemaakt, een gesloten volume voor de bergruimte en een transparant volume voor het wonen. Deze extra woonruimte is hoger, waardoor het daglicht en uitzicht ook boven de bergruimtes vanuit de woonruimte ervaarbaar zijn.

Uitbreiding woning fam. D te Breda

programma

De jaren ’30 woning van de familie D. aan de Overaseweg te Breda is gelegen aan de rand van het Mastbos en beschikt over een zeer diepe tuin. Het contact met de tuin vanuit de bestaande woning was echter zeer gering en tevens was de woonruimte te klein. De wens van de opdrachtgever was dan ook om een woonpaviljoen in de tuin te ontwerpen dat optimaal contact zou hebben met de tuin. Ook was er de wens voor extra bergruimte en een wijnkelder.

oppervlakte
140m2

ontwerp
Ilona van Alphen Ben Baudoin

fotografie
Riesjard Schropp