Verbouwing en renovatie casco woning te Son en Breugel

Verbouwing en renovatie casco woning te Son en Breugel

programma

De woning uit de jaren zestig is heel mooi in het groen gelegen maar is in een erbarmelijke bouwkundige staat. Nauwelijks isolatie, behoorlijk wat scheurvorming en jarenlang gebrek aan onderhoud. Een zwaar gedateerd interieur en dito comfort troffen we aan. De opdrachtgever vroeg of het verstandig was om te verbouwen, wellicht was nieuwbouw een optie. Na wat rekenwerk werd besloten tot het handhaven van het casco maar wel met vernieuwen van een geïsoleerde begane grond vloer geïsoleerde nieuwe dakbedekking en een voorzetwand met nieuwbouw isolatiekwaliteiten. De hartenwens was om het geheel uiterst strak maar sfeervol te verbouwen en een optimale relatie met de tuin te creëren. Vergelijk de foto’s van voor en na de verbouwing..

oppervlakte
192 m²

ontwerp
Ilona van Alphen en Ben Baudoin

fotografie
Patrick Meis