Villa H. te Prinsenbeek

huis ontwerpen

De woning bestaat uit twee hoofdvolumes.
Het voorhuis met op begane grond de entree en de woonruimte met een oriƫntatie gericht op de straat en de patio. Op de verdieping zijn vier slaapkamers en een badkamer die door de oplopende hoogte van het volume verschillend van karakter zijn. Het verbindend element tussen beide volumes is de keuken met daaraan een patio.

Villa H. te Prinsenbeek

programma

De locatie van het woonhuis van de familie H heeft een tweeledig karakter; enerzijds grenst de woning bijna direct aan de A16 en de toekomstige HSL lijn, anderzijds ligt het aan het dorpslint van Prinsenbeek. Dit tweeledige karakter van de plek tezamen met de oriƫntatie zijn belangrijke uitgangspunten geweest voor de woning. De woning bestaat uit twee hoofdvolumes.

Genomineerd voor de architectuurprijs 2001 van de gemeente Breda

Lees hier de publicatie in Estillo

oppervlakte
363 m2 / 1160 m3

ontwerp
Ilona van Alphen, Ben Baudoin

fotografie
Riesjard Schropp