woning Heilaarpark Breda

woning Heilaarpark Breda

programma

Op het voormalige Landgoed Heilaar ontstond de mogelijkheid tot het bouwen van een woning. Het kavel ligt ingeklemd tussen bos en weiland. Uitgangspunt was dan ook om een woning te bouwen die deze kwaliteiten, de weidsheid van het weiland en de intimiteit van de bosrand, zoveel mogelijk uitnut maar zich tevens ook bescheiden opstelt ten opzichte van deze bijzondere locatie. Het resultaat is een woning met een gevel in vergrijzend hout met een volumeopbouw waarbij de woning eenlaags is ter plaatse van het weiland en tweelaags daar waar de woning zich bevindt in de bosrand. Op deze wijze is de impact van het huis op de omgeving het kleinst maar biedt het tevens prachtige uitzichten en woonruimtes die zowel besloten en intiem zijn als open en extraverter van karakter.

oppervlakte

ontwerp
Ilona van Alphen

fotografie
Patrick Meijs